Ändrade planer angående Fideli

Det har varit en omtumlande vecka nu när vi har haft annonser ute på Fideli. Igår kom ett telefonsamtal som resulterade i att vi bestämde oss för att göra en helomvändning och vänta med omplacering trots allt.

Vi har fått kontakt med en hundcoach som gett oss nytt hopp om att komma tillrätta med vårt problem genom träning. Vi ska gå en kurs som heter Avancerad Känsloträning, samt få hjälp av hundcoachen med just vår specifika situation. Vi ska träna tillsammans alla fyra: Fideli, Trollet, Mats och jag.

Själva innehållet i kursen har jag inte hunnit sätta mig in i så mycket än, men det är enbart positiv förstärkning som gäller och inga bestraffningar eller obehag för hundarna. Vi ska träna ca 15 minuter om dagen och vi börjar imorgon lördag.

Under veckan som gått har det kommit ett antal jättefina mejl från människor som jag tror skulle kunna erbjuda riktigt goda och kärleksfulla hem åt Fideli. Vi sparar dessa mejl, ifall det ändå skulle bli aktuellt med omplacering i framtiden. Men vi känner oss hoppfulla inför den nya träningen och tänker satsa helhjärtat på det här.

Ska försöka uppdatera ofta här på bloggen om hur det går.

🙂

Fideli i motljus 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: