Första träningsdagen

Nu har vi påbörjat träningen!

Innan vi börjar själva kursen ska vi gå igenom vissa grundövningar. För tillfället struntar vi i att hundarna redan kan en massa saker, och börjar istället om från allra första början – som om vi aldrig hade tränat något över huvud taget.

Under dagen har vi tränat korta pass i flera omgångar, både ute och inne. De första grundövningarna är nosdutt i hand och att hunden ska ta ögonkontakt och komma till en när man säger dess namn.

Visst kan det tyckas lite fånigt att gå ut och träna på så enkla saker, men svårighetsgraden kan varieras med olika störningar. Dessutom tror jag bara det är bra att det är enkelt i början.

Det blev en liten aha-upplevelse när båda hundarna valde att avbryta sina favoritlekar, för att komma fram och få en godisbit när vi sa deras namn. Speciellt Trollet brukar vara svår att få stopp på när han springer med en tennisboll, men idag kom han självmant fram och ville ha sin belöning istället.

Fideli gjorde faktiskt ett litet utfall mot Trollet under eftermiddagen. Det var precis när mina föräldrar var på väg in, de stod utanför ytterdörren och vi hann inte riktigt se vad som hände. Men det var ett mindre aggressivt utfall än vad vi sett tidigare, och Trollet verkade inte ta så illa vid sig.

För en vecka sen var vi ledsna och uppgivna, men nu känner vi oss glada och hoppfulla. Trollet känner också av stämningen och verkar må bättre än på länge.

Trollet och Fideli i soffanEn gammal bild på Fideli och Trollet från när vi fortfarande bodde kvar i lägenheten, -augusti 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: