Grundläggande vardagslydnad

Allt vi har tränat på fram tills nu är vanlig enkel vardagslydnad, såsom uppmärksamhet/kontakt, sitt, ligg och stanna kvar. Men vi har tränat på många olika ställen och i olika situationer, t ex:

* ute på gräsmattan intill kaninburen (svårast hittills!)

* på skogspromenaden

* utanför en affär

* utanför en hundgård med skällande hundar

* intill en hage med hästar

Ett intressant fenomen är att nu när det inte längre finns något krav på snabba lägganden, går det lätt som en plätt för whipparna att lägga sig även på obekväma underlag som asfalt och grusvägar, ja till och med vått gräs…

😉

VardagslydnadVARDAGSLYDNAD. Ligg – stanna kvar på skogspromenaden.

Annars är den största skillnaden att hundarna numera tränas tillsammans (till skillnad mot all tidigare träning, då de tränats var för sig). De gör sina övningar sida vid sida, och får lika mycket beröm och lika många godisbitar.

Jag pratade med vår hundcoach i telefon idag och fick veta att vecka tre innehåller övningar som vi kommer att ha nytta av med tanke på just vårt problem. Vi känner oss nu rätt så klara med grundövningarna och planerar att börja med själva kursen på långfredag, när vi är lediga.

Fideli morrade på Trollet i soffan för någon dag sen, men värre än så blev det inte. Att morra är ju oändligt mycket bättre än att flyga på och bita – men målet är förstås total harmoni mellan hundarna. Vi har börjat låta dem springa tillsammans igen efter promenader, men då får Fideli ha munkorg på sig för säkerhets skull.

Vi har också fått ett samtal från veterinären. Det visade sig att Trollets lilla knöl på ena bakbenet är helt ofarlig och ingenting att oroa sig över. Så skönt!

Älgko med kalvVILDA DJUR PÅ KVÄLLSPROMENADEN. Mellan träden till vänster i bilden syns två små prickar. Det är en älgko med sin kalv. Jag vågade inte stanna och försöka få en bättre bild, för jag tänkte ”bättre fly än illa fäkta”…

🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: